#1016 and 1017

Both of these were really non flights or aborted flights.

Last week I replaced my gas tank and even though I did a test run and thought everything was good, it was not!

I met Alvaro at the field at 7. There was a small storm to the west so we chatted and waited for it to move on. When the air was clear, we set up. Alvaro got right off and I set up east of him to launch from the street.

The takeoff was fine but at 50 feet just as I was applying power to climb out, the motor started to stutter like it wasn’t getting gas. Luckily I was able to set down at the end of the road. Then I set up again, making sure to run the motor for awhile to check for air bubbles or whatever was causing the problem. It was all good but again at 50 feet, it lost power causing me to set back down. Fuel is flowing and I don’t see any bubbles. Paul said that he heard the motor issues after my angle of attack changed with the front wheel much higher than the back. It’s a mystery I’m going to have to figure out.

This is the first engine issue I’ve had with the Generac after several hundred hours.

Author: JoeO

Powered Paraglider pilot since 2005

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s